Puresupper som denne jordskokkesuppe er fine ledsagere til bagt saftig fisk som i denne ret, hvor rødfisken fungerer som en overraskelse, man støder på med skeen i den dybe tallerken.
Til 4 personer:
450 g jordskokker
lidt smør
1 hakket løg
1 hvidløgsfed
2 dl hvidvin
1 liter fiskefond
1 dl piskefløde
lidt citronsaft
400 grødfiskefilet lidt smør
3-4 kviste timian
Skræl jordskokkerne, og del dem i mindre stykker.
Kom lidt smør i en gryde med løg og hvidløg, og sauter, indtil de bliver møre, hæld så jordskokkerne ved, og rist yderligere lidt tid, uden at det tager farve.
Hæld så hvidvin på, bring den i kog, og kog kraftigt ind, ja, den skal næsten koge væk igen, tilsæt nu fiskefonden og kog, til jordskokkerne blive møre.
Det må meget gerne simre, ikke bulderkoge.
Blend det hele glat, og spæd med fløden, så suppen bliver flot hvid.
Sigt den igennem en sigte, og kom den i en ny gryde.
Krydr med. salt, peber og lidt citronsaft, og kog den til passende konsistens (du kan eventuelt spæde den med lidt mælk, hvis den virker for tyk).
Del rødfisken i fire stykker, og krydr dem med salt og peber.
Læg dem på et smurt fad, og dæk med alufolie, kom det i ovnen, og bag ved 175ºC i 4-5 minutter.
Tag det ud, læg et stykke rødfisk i hver tallerken, drys plukket og hakket timian ud over.
Fordel så suppen, og server den rygende varm.
Denne suppe kan også laves med knoldselleri i stedet for jordskokkerne.
Og i foråret vokser den skønne urt ramsløg i mange af vores skovområder, den er hvidløgssmagende og en fin ledsager til supper som denne.
Skyl dem grundigt, skær dem i mindre stykker, og kom dem med i blenderen, når du purerer jordskokkerne.
Så bliver suppen helt lysegrøn og frisk, den dufter af milde friske hvidløg og smager forårsagtigt.