Logo

Hønsesuppe à la jyden

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 høne
1 terning hønsebouillon
Lidt salt
20-25 hele peberkorn
2 laurbærblade
Ca. 2 nelliker
lidt merian
5-6 gulerødder
½ lille knoldselleri
Suppenudler
persille
1-2 porre i skiver
 
Del hønen i to og fjern overflødige festklumper (nede ved rumpen) og hvad der ellers er tilbage af indmad.
Del den yderlige op så du har 4 stykker - det nemmere at håndtere.
Du kan også koge hønen hel, husk dog stadig at fjerne fedtklumper og
indmad.
Find en stor gryde, hæld vand i og en hønsebouillon terning, kom hønen i.
Fyld mere vand på hvis den ikke er dækket af vand.
Tilsæt lidt peberkorn, et lille laurbærblad, salt, 2 nelliker (evt. 3 ikke for mange) og en anelse merian
Lad det småkoge i ca. 1 ¼ - 1 ½ time afhængig af størrelsen af hønen. Mens hønen småkoger, rens grønsager og skær dem i tern.
Kom først knoldselleri i, derefter gulerødder, persille og lad det koge lidt.
Mærk på låret om den er mør.
Tag hønen op, pil kødet af den, smid skind, ben og kråsen (halsen) ud.
Tilsættes en  ½ pakke suppenudler til vandet og lad det småkoge i det
antal minutter som der står på pakken.
Et par minutter før de er færdige hældes du porrerne i, de skal ikke have så meget.
Tag gryden af varmen og hæld det fra pillede hønsekød i suppen.
Server evt. et lille stykke flûte til denne suppe, som er god, varm og
velsmagende.
Tips: Kan fryses ned.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her