Hønsefond
er sådan en af de ting der bare altid er godt at have i fryseren, og det er så
nemt at lave en god hønsefond at du næsten ikke kan sige nej.
Læs
hvordan du laver din egen hønsefond. En hønsefond skal have tid, så den kan
reducere stille og roligt. Bulderkoger du en fond, slår det kogende vand
æggehvidestofferne i stykker, ...
# Ingredienser
1 stor høne med indmad
1 kg vinger
1 stort løg
1½ stor porre
1 stilk bladselleri
1 stor gulerod
1 helt hvidløg
persille
timian (hel tørret eller frisk)
1 laurbærblad
20 sorte peberkorn
salt
* Tilberedning
Høne og vinger sættes over i så meget koldt vand, at det
dækker.
Tilsæt en teskefuld salt og lade det koge op.
Skum et par gange, gør imens grøntsagerne rene og skær
dem ud i passende store stykker.
Tilsæt dem sammen med krydderierne, og lad fonden stå og
simre, til hønen er godt mør.
Tag så den og indmaden op, salt den og stil den til side
til senere brug.
Fonden får derefter lov til at simre videre i 3-4 timer,
hvorefter den sies og koges yderligere ind.
Lad den køle af og frys den evt. til terninger i en
frysebakke.
Hønsefond
kan også købes færdig.