Orange er om nogen efterårets farve. Så hvad er vel mere naturligt end at lave gulerodssuppe til efterårspicnicen.
6 spsk usaltet smør
500 g gulerødder skåret i stykker
1 porre, finthakket
1 almindeligt løg, finthakket
5 cl hønsebouillon, alternativt grønsagsbouillon
2 laurbærblade
1 spsk karry
2 spsk sweet chilisauce
5 cl fløde eller sødmælk
salt og peber
Smelt halvdelen af smørret i en lille gryde.
Svits grønsagerne i smørret.
Grønsagerne må gerne blive møre, men må ikke brunes!
Tilsæt bouillon, laurbærblade og krydderier og kog det hele op.
Læg låget på, og lad suppen småkoge under låg i en times tid.
Blend suppen med en stavblender og rør resten af smørret samt fløden i.
Smag til med salt og peber.
Hældes varm på termokanden og serveres i gode store kopper.
Med et sæt Trangia kogegrej kan du også lave suppen i naturen.