500 g gulerødder i mindre stykker
1 løg i mindre stykker (ca. 150 g)
½ liter Karolines Køkken tomatsuppe
6 dl grønsags- eller hønsebouillon
150 g røde linser
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
240 g groft brød
1 dl hakket frisk persille
Bring tomatsuppe og bouillon i kog i en tykbundet gryde sammen med gulerødder, løg og linser.
Kog suppen i ca. 20 min. eller til grønsager og linser er møre.
Blend suppen ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. eller til suppen er jævn.
Bring suppen i kog og tilsæt salt og peber.
Smag til og server straks suppen drysset med persille.
Server resten af persillen i en skål ved siden af.
Tips: Hvis persillen serveres ved siden af, kan resten af suppen koges op og jævnes til sauce med majsstivelse udrørt i vand og serveres til fiskefrikadeller i stedet for remouladesauce.
Tips: Server suppen med optøede grønne ærter og evt. kogt hvidkål i strimler.
Fryseegnet: Ikke afprøvet