2 gulerødder
1-2 porrer
½ blomkålshoved
200 g friske el. frosne grønne bønner
15 g smør/margarine
1 ½ grundsuppe
1 kvist merian el. 1 laurbærblad
salt
½-1 peberfrugt.
Rens grønsagerne. Skær gulerødder og porrer i skiver og del blomkålen i små buketter. Bræk bønnerne i mindre stykker. Smelt fedtstoffet i en gryde, og svits gulerødder og bønner heri 1 min., uden at grønsagerne bruner. Tilsæt suppe og krydderier. Kog suppen 15 min. Tilsæt porrer og blomkål. Viderekog suppen, til grønsagerne er møre. Smag til med salt. Fjern merian el. laurbærblad. Skær peberfrugten i tynde strimler. Drys dem over ved anretningen.
De nævnte grønsager kan helt eller delvis erstattes med andre, fx. tomatbåde, majskolber skåret i skiver el. løse dybfrosne majs, små løg, ærter, selleri, courgetter.