Logo

Grønærtesuppe med champagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500g fine ærter, gerne fra frost
2 l god hønsebouillon
salt og hvid peber
evt. lidt fino portvin
¼ l piskefløde eller cremefine
250 g cremefraiche 38%
½ fl. mousserende vin, Cava eller Champagne
lidt fintsnittet purløg

Kog en stor pose fine ærter (kun indholdet) i lige så fin hønsebouillon i 10 min.
Kør det hele en tur i blenderen. Gerne over flere omgange, da en overfyldt blender uden låg gør suppen tynd. (fordi de fleste ærter bliver blæst ud i køkkenet i stedet for at blive i suppen).
Hæld de purerede ærter og hønsebouillon tilbage i gryden. Rør cremefraiche i og gennemvarm den uden at koge. Smag til med salt og hvid peber og eventuelt en anelse tør fino portvin. Pisk ¼ l piskefløde til flødeskum og vend det i suppen sammen med ½ fl. mousserende vin. Undgå at suppen bliver for tynd. Server straks i varme suppeskåle og drys med purløg.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her