"Soupe de potiron". Prøv denne prægtige, gyldne græskarsuppe fra Provence. Den er lavet af det store orangegule græskar, der i Vestindien hedder calabaza, og som man i USA kender som pumpkin. Det har et fast kød og store frø; man kan evt. erstatte det
med andre faste græskarsorter.
6 personer
1 kg fast, orangefarvet græskarkød uden frø
1 stort mildt løg skåret i skiver
6 dl velkrydret hønsefond
1 tsk tørret, knust chili
1 ½ tsk salt
1 stang kanel flækket på langs
1 lille bdt timian + et par stilke til pynt
1 laurbærblad
100 g hvide langkornede ris
3 dl sødmælk
Skær græskarkødet i terninger og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fond. krydderier og grønsager. Bring suppen i kog, læg låg på og lad den simre i 20 min.
Hæld imens risene i en anden gryde og dæk dem med så meget kogende vand, at det når 2 ½ cm op over risene. Bring vandet i kog igen, skru ned for varmen og lad risene simre
under låg i 15 min., til de har absorberet næsten alt vandet. Når græskarterningerne er møre, tages laurbærbladet og timiankvistene op og kasseres; gem kanelstangen. Hæld suppen i en blender og purer den, til konsistensen er cremet og lækker.
Lad risene dryppe af og kom dem i suppen sammen med mælken; smag suppen til. Bring den i kog igen og lad den simre i 5 min.
Server den med et par dekorative kviste timian og evt. den flækkede kanelstang.
Suppen kan også serveres kold med varmt hvidløgs- eller krydderurtebrød, fx. det dekorative fougasse, der også stammer fra Provence.