2 personer
2-3 store løg
lidt smør
2 spsk hvedemel
ca. 6 dl oksebouillon af god kvalitet
1 tsk paprika
salt og peber
2-4 skiver toastbrød
½ ps revet emmenthaler
Den klassiske, franske løgsuppe er både billig, velsmagende og frygteligt nem at lave. Server den med de varme ostecroutons, evt. snittet i trekanter og plumpet ned i suppen. Et glas hvidvin til løfter den op i et lidt højere luftlag.
Pil løgene og snit dem i meget tynde ringe. Sauter dem ved lav varme i smør og paprika, og tilsæt melet under omrøring. Herefter tilsættes den varme bouillon lidt efter lidt. Lad suppen simre i ca. og smag evt. til med ekstra salt og peber. Brødskiverne drysses med revet ost og gratineres til de bliver gyldne i en 200ºC varm ovn eller under grillen. Server evt. brødene skåret i trekanter og lagt oveni suppen.