Logo

Fransk løgsuppe 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5/8 dl smør
1/16 dl sukker
2 ½ dl tør hvidvin
peber
5 dl revet schweizerost
paprika
6 middelstore løg hakkede
1/8 dl hvedemel
9 ½ dl kødbouillon
6 skiver tørt franskbrød
1 3/16 dl revet parmesanos

I en stor gryde smeltes smørret oven middel varme. Tilsæt løg og sukker.
Læg låg på og rør jævnligt i 30 min. eller indtil løgene er bløde, men ikke farvede.
Tag låget af, og skru lidt op for varmen.
Rør regelmæssigt indtil løgene er karamelfarvede – ca. 10-15 min.
Lad ikke løgene brænde på!
Tilsæt hvedemel indtil blandingen er passende tyk. Tilsæt gradvis vin.
Opvarm under omrøring indtil blandingen koger og fortykkes.
Tilsæt kødbouillonen og peber. Bring nu suppen i kog, og skru ned på lav varme.
Tildæk suppen og lad den simre i 15 min.
Hæld suppen i 6 ovnfaste skåle, og læg et stykke brød på ovenpå hver.
Hæld en blanding af parmesanost, schweizerost og paprika på.
Sæt skålene i ovnen, og lad dem stå indtil osten er smeltet og bobler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her