Fond:
1 kg fiskeben eller torskehoveder
1,5 liter vand
2 friske timiankviste
1 bundt persille
8 hvide peberkorn
½ tsk groft salt
Suppe:
5 store rødspættefileter (ca. 250 g)
50 g smør
4 spsk hvedemel
3 dl tør hvidvin
½ liter piskefløde
6 spsk klippet frisk dild
2 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt: dildkviste
Tilbehør: 200 g flutes
Fond: Kog fiskeben, vand, timian, persille, peberkorn og salt i en gryde i ca. ½ time. Si fiskesuppen.
Suppe: Halver fileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende og med skindsiden indad.
Fæstn fileterne med kødnåle og stil dem tæt sammen i en lille gryde.
Hæld 2 dl af fiskesuppen ved, og damp fileterne under tætsluttende låg ved svag varme 6-8 min.
Fjern kødnålene og hold fileterne varme i suppen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og bag det godt sammen.
Kom derefter fiskesuppen i lidt efter lidt. Kog suppen godt igennem.
Tilsæt hvidvin og piskefløde og lad suppen koge op.
Tilsæt dild og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Læg ved serveringen en fiskerulle i hver tallerken og hæld den varme suppe over. Pynt med dild.
Tips: cremefraiche kan serveres til. Skal fiskesuppen tilberedes i god tid, kan både fiskefond og de rå rensede og rullede fiskefileter fryses.
Fryseegnet: Ja, Fiskesuppen inden opbagning