(6 personer)
6 skiver skrællet ingefær.
4 stængler citrongræs .
1 lille bdt koriander.
3 mellemstore, medium stærke røde chili.
4 skalotteløg i skiver.
1 l fiskefond
4 hakkede mellemstore flasketomater.
6 flåede kaffir limeblade.
50 g palmesukker.
½ dl limesaft.
3 spsk fishsauce.
12 rensede kæmperejer med hale.
30 muslinger.
100 g bønnespirer.
olie
Pynt:
1 spsk stegt skalotteløg.
1 fintstrimlet kaffir limeblad.
2 spsk korianderblade
Stød ingefær, citrongræs, koriander og chili til pasta i en morter.
Sauter denne pasta i lidt olie og tilsæt skalotteløg.
Lad simre nogle minutter ved medium varme.
Tilsæt fiskesuppe, tomater, limeblade og bring i kog.
Tilsæt efter 20 minutter palmesukker, limesaft og fish sauce.
Smag suppen til og si den. Stil til side.
Servering:
Giv muslingerne et opkog i lidt vand, til de åbner sig.
Tag dem op af gryden med det samme, så de ikke får for meget varme.
Fordel bønnespirerne i 6 varme skåle/dybe tallerkener og læg muslingerne i.
Bring atter suppen i kog og giv kæmperejerne et hurtigt opkog.
Øs suppen i skålene og fordel rejerne.
Pynt lynhurtigt med skalotteløg, kaffir limeblad og koriander.