2 personer
1 dl optøede rejer
100 g hvid fisk, fx spætte eller torsk
1 ds hakkede, flåede tomater
½-1 grøn peberfrugt
½ løg
2 fed hvidløg
3-4 dl fiskefond
lidt hvedemel
lidt hvidvin
olivenolie
salt og peber
2 æggeblommer
olivenolie
presset hvidløg, efter behag
salt og peber
Snit løg, hvidløg og peberfrugt fint. Sauter det gyldent i olivenolie i en rummelig gryde. Tilsæt ca. 1 spsk hvedemel og rør kraftigt. Tilsæt ca. 2 dl hvidvin og rør igen kraftigt til massen er jævn. Tilsæt tomater og fiskefond og lad suppen simre i ca. 15 minutter.Smag til med salt og peber, og tilsæt den strimlede, hvide fisk. Den skal koge med i ca. 3 minutter. Rejerne skal blot gennemvarmes, de må endelig ikke koge.
Aioli: Rør æggeblommerne kraftigt med en del knust hvidløg. Derefter tilsættes der olivenolie i en tynd stråle. Når blandingen har opnået den rigtige mayonnaisekonsistens, kan der smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Server den varme suppe med ristet brød og klatter af aioli.