En usædvanlig suppe, som smager godt og som kan kombineres
med forskellige vamle retter. Skab din egen menu med suppen som forret.
• Endivebladene er kødfulde og saftige og har en behageligt
bitter smag.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Endivesuppe varmende:
2 endive salathoveder, ca. 350 g
1 tsk salt pr. liter kogevand
1 løg
2 spsk smør eller margarine
1½-2 spsk hvedemel
¾ l kraftig grønsagsbouillon
2½ dl fløde 13%
½-1 tsk salt
⅛ tsk hvid peber
¼ tsk reven muskatnød
½ tsk friskpresset citronsaft
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl, afpuds, halver og striml salaten.
Bring rigeligt med letsaltet vand i kog, blancher salaten 1
min. i det kogende vand.
Hæld salaten op i et dørslag og spul den straks med koldt
vand.
Lad salaten løbe godt af.
2 Pil løget og hak det fint.
Smelt fedtstoffet i en teflongryde og steg løgene blanke og
møre.
Drys melet over og steg det gyldent.
Spæd med en god grønsagsbouillon og fløde og lad det hele
simre uden låg ca. 10 min.
3 Læg 2 spsk af salatstrimlerne til side.
Hæld resten i gryden og lad dem koge med i 5 min.
Findel det hele i en blender, foodprocessor eller med en
stavblender.
Giv blandingen et kort opkog.
4 Smag suppen til med salt, peber, muskat og citronsaft.
Giv suppen et kort opkog og server den i varmede dybe
tallerkener eller suppeskåle.
Garner med resten af salatstrimlerne.
Server straks med flutes eller ristet brød.
Tips & råd
I stedet for endivesalat kan du anvende egeblad-, friseé-
eller icebergsalat.
Du kan også komme frisk basilikum, persille eller forårsløg
i og blende med.
Blend den færdige suppe i gryden med en stavblender.
Hvis du vil, kan du passere suppen gennem en fin si.
Siet suppe kan anvendes som en sauce.
PR. PORTION: Energi: Kcal 204 = kj 857
Kulhydrat 10 g Protein 5 g Fedt 16 g (70%) Fibre 4 g