Logo

Endivesuppe varmende

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Endivesuppe varmende 


En usædvanlig suppe, som smager godt og som kan kombineres med forskellige vamle retter. Skab din egen menu med suppen som forret.

• Endivebladene er kødfulde og saftige og har en behageligt bitter smag.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Endivesuppe varmende:

2 endive salathoveder, ca. 350 g

1 tsk salt pr. liter kogevand

1 løg

2 spsk smør eller margarine

1½-2 spsk hvedemel

¾ l kraftig grønsagsbouillon

2½ dl fløde 13%

½-1 tsk salt

⅛ tsk hvid peber

¼ tsk reven muskatnød

½ tsk friskpresset citronsaft

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl, afpuds, halver og striml salaten.

Bring rigeligt med letsaltet vand i kog, blancher salaten 1 min. i det kogende vand.

Hæld salaten op i et dørslag og spul den straks med koldt vand.

Lad salaten løbe godt af.

 

2 Pil løget og hak det fint.

Smelt fedtstoffet i en teflongryde og steg løgene blanke og møre.

Drys melet over og steg det gyldent.

Spæd med en god grønsagsbouillon og fløde og lad det hele simre uden låg ca. 10 min.

 

3 Læg 2 spsk af salatstrimlerne til side.

Hæld resten i gryden og lad dem koge med i 5 min.

Findel det hele i en blender, foodprocessor eller med en stavblender.

Giv blandingen et kort opkog.

 

4 Smag suppen til med salt, peber, muskat og citronsaft.

Giv suppen et kort opkog og server den i varmede dybe tallerkener eller suppeskåle.

Garner med resten af salatstrimlerne.

Server straks med flutes eller ristet brød.

 

Tips & råd


Endivesuppe varmende 

I stedet for endivesalat kan du anvende egeblad-, friseé- eller icebergsalat.

Du kan også komme frisk basilikum, persille eller forårsløg i og blende med.


Endivesuppe varmende 

Blend den færdige suppe i gryden med en stavblender.

Hvis du vil, kan du passere suppen gennem en fin si.

Siet suppe kan anvendes som en sauce.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 204 = kj 857

Kulhydrat 10 g Protein 5 g Fedt 16 g (70%) Fibre 4 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.052 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her