Skal det være virkelig flot, så bag nogle gode boller (med et lille håndtag), skær et låg af og "grav" det midterste af krummerne ud og fyld suppen i.
#
250 gram champignon
500 gram pillede rejer
4 skalotteløg
1 lille bundt persille
25 gram smør
2 tsk citronsaft
2,5 dl bouillon
2,5 dl tør hvidvin
5 dl piskefløde
salt og peber
Smørbolle af:
20 gram smør
2 spsk hvedemel
Endvidere:
2 plader frossen butterdej (eller ca. 200 gram hjemmelavet)
1 æg (til pensling)
*
Læg butterdejen til optøning - også rejerne hvis de er frosne.
Skær rodenderne af champignonerne, skyl dem kort under rindende, koldt vand og tryk dem helt tørre i et viskestykke.
Pil og hak løgene fint.
Skyl og hak persillen.
Hak champignonerne groft.
Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri.
Tilsæt citronsaften og kom også champignonerne i.
Tilsæt bouillonen og hvidvinen og lad suppen koge for svag varme et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt piskefløden og lad suppen koge ved svag varme ca. 5 minutter.
Rør af og til.
Rør en smørbolle af smør og hvedemel.
Pisk den i suppen og lad den koge endnu 5 minutter.
Tilsæt rejerne og lad dem netop varme igennem i suppen.
Rør den hakkede persille i.
Fordel suppen i bouillonkopper.
Skær butterdejspladerne over på tværs, så der bliver 4 stykker.
Rul butterdejsstykkerne ud, så de passer til skålene.
De skal gå et godt stykke ned om siderne.
Pensl kanterne på skålene med sammenpisket æg.
Tryk butterdejslågene fast over hver skål og pensl efter med ægget.
Kom bouillonkopperne i den 225 ºC varme ovn i ca. 15 minutter, til butterdejen er gylden og sprød - server straks.
TIPS: Du kan erstatte rejer med kyllingestykker.