En spændende champignonsuppe med rejer, jo den er god nok og
det er en lækker suppe som er hurtig at lave og servere fx som en forret
#
250 g friske champignon
500 g pillede rejer
4 skalotteløg
½ bdt persille
25 g smør
2 tsk citronsaft (efter smag)
2,5 dl grønsags bouillon
2,5 dl halvtør hvidvin
5 dl fløde
salt, hvid peber
*
Rens og skiveskær champignon og hak løg.
Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri.
Tilsæt citronsaft og champignon.
Tilsæt bouillon og hvidvin - lad suppen småkoge ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde og lad det koge ca. 5 min.
Tilsæt rejer og lad dem varme igennem i suppen, det må ikke koge.
Persillen hakkes og drysses over suppen ved servering.
Det hele serveres med groft hjemmebagt brød og hvidvin.
Tips: Hvis suppen er for tynd kan den evt. jævnes med en smørbolle af 20 g smør og 2 spsk hvedemel. Det tilsættes i så fald før rejerne.
Suppen skal koge igennem med smørbolle.