Logo

Blomkålssuppe.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålssuppe er en sund og lækker ret til for eksempel aftensmaden eller som forret. Blomkål indeholder blandt andet B-vitamin, folat og en del kostfibre. Suppen er nem at lave. Server gerne med brød

1 spsk olivenolie

2 grofthakkede chalotteløg (ca. 50 g)

1 liter grønsagsbouillon

1 blomkål i små buketter (ca. 1 kg)

250 g ærter

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

2 pasteuriserede æggeblommer

5 cl piskefløde

Pynt: 1 dl grofthakket frisk persille eller skovsyre

Tilbehør: 300 g landbrød

 

Lad olien blive godt varm.

Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog.

Kom blomkålsbuketterne i suppen og kog dem i ca. 3 min.

Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber.

Rør æggeblommer og fløde sammen i en skål.

Tag suppen af varmen og rør forsigtigt flødeblandingen i suppen.

Server straks suppen drysset med grønt og med brød til.

 

Tips: I stedet for at købe bouillon kan du lave din egen af: 2 løg, 2 porrer, 1 pastinak, 1 persillerod, ¼ selleri, 3 gulerødder, 2 liter vand, 1 tsk hvid peber og 1 tsk korianderfrø.

Rens grønsageren og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en stor gryde med låg og bring den i kog. Lad det koge i ca. ½ time. Fjern eventuelt skum under kogningen. Fjern gryden fra varmen og lad bouillonen køle lidt af. Si bouillonen og smag til med havsalt. Bouillonen kan fryses.

 

Tips: Mener du at et måltid skal indeholde kød, så tilføj kødboller til blomkålssuppen, dog skal der bruges lidt mere bouillon.

Fryseegnet: Ikke afprøvet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her