4 personer
1 stk blomkålshoved (1,5 kg)
1 stort hvidt løg
20 g smør
3 spsk créme fraiche ~i8%]
4 æggeblommer
Nogle kviste kørvel
1 knivspids reven
muskatnød
Salt
*
Fjern stokken og de grønne blade på blomkålshovedet. Vask buketterne omhyggeligt i koldt vand.
Pil løget, skær det i tynde skiver, og kom det derefter i en gryde med 20 g smør og 3 spsk vand.
Læg låg på og lad det koge for jævn varme, uden at løget tager farve.
Læg to store buketter blomkål til side og hak resten groft med en kniv og kom det ned til løget.
Læg låg på gryden og lad blomkålen simre kort.
Hæld derefter 1,5 liter vand ved. Tilsæt salt og en knivspids reven muskatnød.
Lad det koge under låg og for jævn varme i omkring 25 min.
Mens dette koger, bringes 5 dl letsaltet vand i kog, og deri kommes de små blomkålsbuketter, som De har lagt til side.
Kog dem, så at de stadig er sprøde.
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
De 4 æggeblommer og créme fraiche piskes sammen i en skål. Blomkålssuppen pureres i blenderen og hældes tilbage i gryden.
Bring den i kog og hæld 2 potageskefulde suppe i blandingen af æg og cremefraiche. Rør godt rundt og hæld dette i suppen.
Varm den under stadig omrøring let op, til den jævner let - men den må ikke komme i kog. Smag suppen til og hæld den i en suppeterrin. Tilsæt de små, blancherede blomkålsbuketter, læg kørvelkviste på suppen og server den varm.