Til 4 personer
1 løg
1 fed hvidløg
2 auberginer
4 flåede tomater
7 dl vand
2. ½. dl piskefløde
Saft af ½. citron
1 spsk extra jomfruolivenolie
¼ tsk gurkemeje
½. tsk karry
Reven muskatnød
Salt, hvid peber
5 dl vindruekerneolie
Opvarm olivenolien og "brænd" karry og gurkemeje af.
Tilsæt hakket løg og hvidløg.
Sauter et par minutter og tilsæt vandet.
Prik de hele auberginer med en gaffel og bag dem i ovnen ved 200ºC i ca. 15 minutter.
Flå skindet af (gem lidt af skindet til pynt) og skær kødet i store stykker.
Kom auberginekød og flåede tomater i suppen og kog i ca. ½. time. Blend suppen,
Tilsæt fløde og citronsaft og smag til med muskatnød, salt og peber og lad suppen småsimre i ca. 10 minutter.
Skær aubergineskindet i meget tynde strimler og dybsteg dem i meget varm vindruekerneolie.
De skal næsten kun dyppes i den hede olie - det går meget stærkt! Afdryp strimlerne på fedtsugende papir.
Drys et par strimler over suppen og server med godt brød.