1 kylling, økologisk
Suppevisk:
1 bdt timian
2 løg
1 porre
1 gulerod
¼ selleri
2 spsk havsalt
12 sorte peberkorn
*
Rens kyllingen for eventuelle rester af indmad, læg den i gryden med de øvrige ingredienser, tilføj salt og peberkorn og hæld kogende vand over, så kyllingen er dækket.
Det er godt at bruge en 8-liters suppegryde, så er der nemlig god plads til det hele.
Lad kyllingen koge i en time og lad den stå i gryden yderligere en time.
Si suppen og lad den køle yderligere, inden den hældes på bøtter.
Pil kyllingen og fordel kødet i flere bøtter, så der er til forskellige formål.
Tips: Du kan variere din suppevisk med fx pastinakker, persillerødder, rødløg og laurbærblade. Fonden kan fryses i portioner, der passer til din husholdning.
Ligesom du har fløde i isterningeposer, så kan du også have isterningeposer med denne fond. Brug dem, når du synes, du mangler lidt smag hist og pist.
Kog en kylling, og du har til pålæg, sandwich, pastaretter, omeletter, hønsesalat og suppefyld, og du får tilmed glæde af den skønneste fond, som du kan bruge som grundlag i supper og saucer.