(10 pers.)
ca. 600 g friske, bælgede ærter eller fine ærter fra frost
2 dl vand
2 skalotteløg
2 fennikler
50 g smør
4 dl tør hvidvin
1 ½ l hjemmekogt hønsekødssuppe eller bouillon
4 dl piskefløde
salt og peber
450 g kammuslinger, optøede
2 spsk olie salt, peber
Pynt: Hakket persille
Tilbehør: Flutes
Kog de friske ærter i lidt letsaltet vand i ca. 5 min. (frosne ærter skal bare tøs op) Afdryp dem i en sigte.
Miks ærterne til mos i en foodprocessor eller blender.
Hak løgene. Rens fenniklerne, og skær dem i små tern.
Svits løg og fennikel kort i smør i en gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt vin, og kog op.
Tilsæt suppe, og kog det i et par min.
Rør ærte mos og fløde i, og varm suppen igennem.
Smag til med salt og peber.
Steg kammuslingerne kort i olie, til de er gyldne.
Krydr dem med salt og peber.
Server suppen med kammuslinger i, og et drys hakket persille som pynt.
Du kan også stikke kammuslingerne på et spid med en persillebuket i mellem hver musling og stikke/lægge i suppen.