(4 personer)
200 g butterdej
100 g hakket kyllingebryst
50 g rå andefoie gras
½ æg
1 dl piskefløde
100 g vintertrøfler
Frisée salat
2 spsk olivenolie
½ spsk Banyulseddike (evt. en god aceto balsomico)
2 dl Banyuls vin
1 skalotteløg
Salt, peber
Tærtebund: Rul butterdejen tyndt ud (ca. 3 mm) og stik 4 bunde ud med ca. 8 cm i diameter.
Bag bundene gyldne ved 180º med en plade i rillen ovenover, så butterdejen ikke kan hæve mere end 1 cm!
Souffléfars: Rør kyllingekødet sejt med salt, tilsæt æg og rør farsen "lang" med piskefløde.
Tilsæt små tern foie gras.
Krydr efter behov.
Tærten: Smør de 4 butterdejsbunde med souffléfars og dæk med tynde skiver trøffel.
Pensl med olivenolie og bag tærten ved 170ºC i ca. 7 minutter med trøffelskiverne nedad på bagepapir.
Banyulssirup: Reducer Banyuls vinen ad 2 gange med lidt salt til sirup konsistens.
Ved servering "tegnes streger" med siruppen omkring tærten.
Frisée salat: Mariner salaten i Banyulseddike, olivenolie og finthakket skalotteløg.
Krydr med salt og peber.