En pakke vinblade i saltlage
300 gram oksekød
4 dl jasmin ris
3 spk tomatpure (med top)
1 dl vand
1 spk peber og paprika
3 spk olivenolie
Sauce:
1 glas alm. vand fra hanen.
1 dl olivenolie
lidt salt
Skyl vinbladene grundigt for salt og kom dem evt. i vand natten over.
Bland alle øvrige ingredienser godt sammen til fars.
Tag et blad ad gangen og kom farsen i og rul bladene som cigar.
Tips: læg ca en spsk fars nederst på bladet, buk siderne ind mod midten og rul bladet stramt, på denne måde bliver fyldet i, og kommer ikke ud i enderne.
Kom rullerne i en tykbundet gryde, lag på lag.
Bland ingredienserne til saucen og kom dem i gryden til sidst.
Koges ved lav varme ca en halv time.
Spises med tyrkisk yoghurt, som er blandet op med knust hvidløg.
Tips: Hvis man ikke skyller vinbladene grundigt, smager retten alt for salt, kom derfor ikke salt i fyldet.