Friske eller frosne vinbjergsnegle - min 6 pr. person
smør
finthakkede skalotteløg
finthakkede hvidløg
finthakket persille
salt
*
Det nemmeste er at købe en pose frosne, rensede, færdigkogte vinbjergsnegle. Det er et meget stort besvær at rode med de friske, levende snegle selv, hvis man ikke ved hvordan det skal gøres.
Brug IKKE de små foliebakker med frosne asiatiske sumpsnegle, man kan få for små penge i supermarkederne. De har intet med vinbjergsnegle at gøre.
Smelt en god portion smør og hæld de finthakkede skalotteløg og de finthakkede hvidløg ved. De må ikke tage farve.
Tilsæt sneglene og lad smørret reducere en smule.
Bland den hakkede persille i og rør i retten et par minutter.
eller
Bland smør, finthakkede hvidløg, finthakkede skalotteløg og persille.
Kom lidt "smør" i et skoldet sneglehus, så sneglen og luk huset med "smør".
Læg sneglene i en sneglepande eller en ovnfast skål med et tykt lag salt i bunden, så de ikke vælter rundt.
Sættes nu i en 180ºC varm ovn i 7-12 min.
Server meget varme med godt brød.
--