Bortset fra at der skal skrælles en masse pærer, er det en nem dessert/osteret, der kan gøres næsten klar dagen før. Jeg ville dog nok ikke gå i krig med den til mere end 60 personer.
5 store pærer (conferencepærer fx)
4 dl vand
2 ½ dl sukker
3 cm ingefær
400 g frisk gedeost
150 g valnødder
Pærerne skrælles, deles og udkernes.
Pocheres i en lage af sammenkogt vand, sukker og skrællet fintreven ingefær i ca. fem minutter, til de er sprødmøre.
Løftes op, pærer og lage afkøles, og pærerne lægges i lagen igen.
Dette kan gøres dagen før.
Ligeledes kan man dele osten i ti stljkker, der trilles til kugler i tørristede (ti minutter i ovnen ved 100º) grofthakkede valnøddekerner.
Disse lægges på køl, men tages ud 20 minutter før servering, så de får smagen igen.
En halv pære lægges på tallerken med en kugle ost, og der dryppes sirupslIage rundt langs kanten.