1 ½ kg lammeryg med mørbrad
Fyld:
1 gulerod
1 porre
½ lilleknoldselleri
1 bundt persille
30 g smør
2 æggeblommer
salt
friskkværnet peber
Fars:
150 g fårefars
1 lilleæg
½ dl piskefløde
salt
peber
Sauce:
2 hakkede skalotteløg
1 spsk hvidvinseddike
2 dl cremefraiche
1 dl piskefløde
50 g usaltet smør
1-2 spsk hakket frisk basilikum
1 tsk dijon sennep
salt
friskkværnet peber
Jordskokker:
300 g jordskokker
lidt olie til stegning
Ryggen udbenes, så man har mørbraden for sig, de to fileter for sig – sammenhængende og i et stykke.
Urterne til fyldet hakkes fint og svitses i en kasserolle i smørret.
Det hakkede persille tilsættes, kasserollen tages af blusset, og de to æggeblommer røres i.
Krydres med salt og peber.
Farsen røres med letpisket æg og fløde og krydres med salt og peber.
Farsen fordeles på indersiden af de to fileter.
Urtefyldet lægges herpå og til sidst lægges mørbraden i på langs.
Ryggen rulles omkring fyldet og snøres med kødtråd.
Den brunes på alle sider i lidt smør, drysses med salt og peber og steges færdig i ovnen ved 200ºC.
Giv den først 15 min., lad den hvile i 10 min., og lad den derefter få yderligere 10 min. I ovnen.
Lad den hvile tildækket i mindst 10 min. Inden udskæringen.
Sauce:
Løgene svitses let i 1 spsk af smørret.
Eddiken tilsættes og koges væk.
Piskefløde og cremefraiche tilsættes og koges godt igennem.
Resten af smørret piskes i den varme, men ikke kogende sauce, som til sidst tilsættes rigeligt hakket basilikum.
Jordskokker:
Jordskokkerne vaskes, skrælles og skæres i mindre stykker.
Aftørres og steges i hed olie kort inden servering.
Anretning:
Den urtefarseret ryg skæres i skiver og serveres på varme tallerkner på et lag af saucen med de varme jordskokker til.