6 Personer
Pandekagedej:
200 g hvedemel
3 dl sødmælk
1 dl vand
4 æg
½ tsk salt
25 g smeltet smør
olie til stegning
Fyld:
2 finthakkede løg
25 g smør
500 g hakket oksekød
4-5 tomater skåret i terninger
2-3 fed hakket hvidløg
½-1 tsk herbes de provence
salt og peber
ca.1 spsk koncentreret tomatpuré
ca. 1 spsk mild chilisauce
Til gratinering:
2-3 flåede tomater
1 dl piskefløde
2 fed knust hvidløg
reven parmesanost
Pandekagedej:
Pisk alle ingredienserne til pandekagedejen sammen til en klumpfri dej. Lad dejen hvile ½ time i køleskabet.
Rør dejen igennem og spæd op med lidt mere væske hvis den er for tyk. Bag 12 tynde pandekager i lidt olie på en pande ca. 22 cm i diameter.
Fyld:
Smelt smørret og svits løgene heri.
Tilsæt oksekød og rør til det har delt sig.
Tilsæt tomater, hakket hvidløg. krydderier, tomatpure og chilisauce.
Lad saucen koge lidt og smag evt. til med krydderier.
Læg et par skefulde fyld på hver pandekage og rul dem sammen.
Læg dem på sammenføjningen i et smurt ovnfast fad.
Skær de flåede tomater i terninger og drys dem over.
Pisk fløden halvstiv med hvidløg og hæld det over pandekagerne.
Drys med reven ost.
Bag dem midt i ovnen ved 250ºC i 15 minutter.
Server evt. frisk salat til.