1.5 kg torsk
¼ g safran
¼ tsk karry
¼ tsk stødt ingefær
150 g smør
2 spsk olivenolie
½ dl hvidvin
100 g courgette
100 g gulerod
1 lilleporre
5 dl vand
Torsken udskæres i fileter idet ben og skind fjernes.
Benene hakkes i mindre stykker og sættes over med vinen og 5 dl vand.
Når det er kogt ind til det halve sies benene fra, og det koges yderligere ind til 1 dl
Grøntsagerne skæres i fine tern (porrerne i tynde ringe) og koges i 2 min. i letsaltet vand.
4 tallerkner, der kan tåle at stå i ovnen, eller et ovnfast fad pensles med olivenolie.
Fisken udskæres i meget tynde skiver, der anrettes herpå, drysses med salt og peber og pensles med olivenolie.
Fonden fra torsken varmes op, og det kolde smør piskes heri i små klumper.
Krydres med safran, karry, ingefær samt salt og peber.
Tallerkner eller fad med torsk stilles i ovnen ved 250ºC i 3 min, fisken må ikke blive tørstegt.
Saucen hældes over, og grønsagerne lægges omkring, idet de lige gives et kort øjeblik i varmt vand.