Logo

Torskekæber i egen mousseline med brandade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En spændende forret hvor både kæberne, rognen, leveren og tungen bruges. Serveres med brandade, der traditionelt laves på saltet torsk og olivenolie. Her bruges dog også kartofler.

 

i sprød kartoffelgalette og rogn, tunge og lever samt sennepsblanquette
til 4 personer
 
300 g torskekæber
200 g torskefilet
1 sølvbede (det samme som bladbede)
1 æggehvide
1 æggeblomme
2 bagekartofler
4 stilke rosmarin
4 dl fiskefond på torsk
½ dl cremefraiche 48%
1 tsk Dijonsennep
80 g torske­rogn
40 g torskelever
40 g torsketunge
20 g mandelmel
½ dl piskefløde
1 dl olivenolie
15 g persille
Salt, peber
 
Rens torskekæberne og skær dem i tynde skiver.
Skær stilken fra sølvbeden, blancher bladet og dup det tørt.
 
Mousseline: Rør halvdelen af torskefileten sej med salt og peber samt æggehvide og lidt fløde.
Smør mousselinen på sølvbedebladet, fordel de skivede torskekæber ovenpå og rul som en roulade.
Pocher rouladen på risten i en fiskekedel over dampende vand i ca. 8 minutter.
 
Brandade: Salt resten af torskefileten og lad trække i 30 minutter.
Bag den ved 200º i ca. 6 minutter.
Skær 8 ultratynde skiver af bagekartoflerne og kog resten godt.
Læg de skivede kartofler mellem 2 bageplader og bag dem sprøde ved 200º i ca. 8 minutter.
Rør torskekødet med de kogte kartofler, olie og hakket persille.
Fordel brandaden på 4 udstukne, sprøde kartoffelskiver og luk med de resterende 4 skiver.
 
Pocher torskerognen i letsaltet vand i ca. 2 minutter og rist den.
Rens torskeleveren, paner i mandelmel og rist den.
Afparer torsketungen, krydr med hakket rosmarin og læg den i lidt olie. Bag den 1 minut ved 200º.
 
Sennepsblanquette: Reducer fiskefonden til det halve, tilsæt cremefraiche og æggeblomme og pisk op med sennep.
 
Anretning: "3 på stribe", dvs. læg torskerogn, lever og tunge oven på hinanden og stik et rosmarin spid igen­nem.
Læg en skive "torskeroulade" ved siden af og sæt endelig en kartoffelgalette på.
Tegn en ring med sen­nepsblanquetten omkring.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her