Tjerkessisk kylling (Cerkes Tavugu) blev indført til Tyrkiet af tjerkessere, der flygtede fra den russiske borgerkrig omkring 1920.
1 kylling
1 løg
1 gulerod
1 l vand
salt og peber
1 tyk skive franskbrød
100 g valnøddekerner
1 dl vindrueskerneolie
1 teskefuld paprika, sød
Kyllingen koges mør med vand, løg, gulerod, salt og peber. Afkøl. Pil alt kød af kyllingen og skær det i mindre stykker. ½ l af suppen blendes til en cremet masse med det kogte løg, gulerod, valnødder og franskbrød. Evt. tilsættes lidt mere suppe. Mens blenderen kører,tilsættes ¾ dl olie. Kylling og cremen blandes i serveringsskålen, gerne således at der ligger et tyndt lag creme øverst. Overfladen glattes. I en lille kasserolle varmes den sidste ¼ dl olie med paprika, indtil olien får rød farve. Brank ikke! Lad papkrikapulveret gå til bunds i gryden og hæld så den røde olie i tynd stråle dekorativt i spiral over cremen.
Spises med flûtes, som kold forret.
(Mellemøsten)