Logo

Tjerkessisk kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tjerkessisk kylling (Cerkes Tavugu) blev indført til Tyrkiet af tjerkessere, der flygtede fra den russiske borgerkrig omkring 1920.

1 kylling
1 løg
1 gulerod
1 l vand
salt og peber
1 tyk skive franskbrød
100 g valnøddekerner
1 dl vindrueskerneolie
1 teskefuld paprika, sød

Kyllingen koges mør med vand, løg, gulerod, salt og peber. Afkøl. Pil alt kød af kyllingen og skær det i mindre stykker. ½ l af suppen blendes til en cremet masse med det kogte løg, gulerod, valnødder og franskbrød. Evt. tilsættes lidt mere suppe. Mens blenderen kører,tilsættes ¾ dl olie. Kylling og cremen blandes i serveringsskålen, gerne således at der ligger et tyndt lag creme øverst. Overfladen glattes. I en lille kasserolle varmes den sidste ¼ dl olie med paprika, indtil olien får rød farve. Brank ikke! Lad papkrikapulveret gå til bunds i gryden og hæld så den røde olie i tynd stråle dekorativt i spiral over cremen.


Spises med flûtes, som kold forret.





(Mellemøsten)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.636 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her