Danske porrer er fine i efteråret og smager dejligt i flødesauce.
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: ca. 15 min. 4 personer
#
8 tarteletter
6-7 porrer (500 g)
3 dl piskefløde
ca. 2 spsk majsstivelse
2 spsk kold fløde
salt og friskkværnet peber
4 skiver lufttørret skinke
Pynt:
2 små tomater
frisk løvstikke, kørvel eller persille
*
RENS porrerne, og skær dem i skiver.
Kog dem i letsaltet vand i 7-8 min.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Varm fløden i en gryde.
Pisk majsstivelse sammen med lidt kold fløde, og rør det i
gryden.
Kog i 3-4 min. under omrøring.
Vend porrerne i fløden, og smag til med salt og peber.
Skær skinkeskiverne i halve.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Steg dem sprøde i ovnen ved 200 °C i 4-5 min.
Fyld varm porrecreme i lune tarteletter.
Læg en skive tomat på toppen sammen med et stykke sprødt
skinke.
Drys med løvstikke, kørvel eller persille og server straks.
TIPS: Du kan også smage porrestuvningen til med lidt sennep.