1 julesalat
200 g pillede rejer
200 g muslinger uden skaller
eller
400 g pillede rejer
Citrusvinaigrette:
saft fra 1 appelsin, 1 citron og 1 lime
½ tsk vaniljesukker
1 spsk flormelis
½ hakket rød chili
2 spsk tyndt skåret purløg
1 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk peber
Pynt:
2 spsk ristede cashewnødder
2 spsk fintstrimlet purløg
Vaniljesukker og flormelis koges op med ca. ¼ af frugtsaften, til sukkeret er opløst. Tages fra varmen og tilsættes resten af saftblandingen.
Smages til med frisk hakket chili, salt og peber.
Ved anretning lægges bladene fra julesalaten, så de dækker bunden af et fad. Muslinger og rejer lægges oven på bladene.
Citrusvinaigretten hældes over.
Inden servering drysses retten med purløg og cashewnødder.
Retten kan serveres enten lun eller afkølet.