2 store røde knurhaner eller 4 store fileter med skind.
Olie
Mayonnaise:
30 g æggeblomme.
10 g æggehvide.
50 g hele æg.
125 g solsikkeolie.
3 g Dijonsennep.
3 g sherryvinaigre.
Salt
Salat:
10 valnødder.
2 stængler bladselleri.
2 æbler i tern (fx Summer Red).
16 vindruer.
Citronsaft.
Sukker
Fileter knurhanerne, men bevar skindet, og stil på køl.
Mayonnaise: Kør alle ingredienser til en lind masse, fyld på en chiffonflaske med 2 gospatroner og sæt den i et vandbad ved 60ºC.
Salat: Skræl bladselleriene og skær i tynde strimler.
Halver vindruerne.
Mariner æbleternene i lidt citronsaft og sukker og blancher valnødderne kort.
Steg knurhanefileterne i olie på skindsiden i co. 3 minutter og steg 1 minut på kødsiden.
Anret salaten på tallerkenen, sprøjt den varme mayonnaise ved siden af og læg den stegte knurhanefilet på.