Dej
100 g hvedemel (ca. 1 ¾ dl)
½ tsk groft salt
1 dl mælk
½ dl pilsner øl
1 æggeblomme
25 g smeltet, afkølet smør
1 æggehvide
olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)
32 pillede frosne, optøede jomfruhummerhaler (ca. 100 g)
6 store champignoner i halve (ca. 100 g)
1 ½ dl små persillekviste
2 stilke bladselleri i tynde strimler (ca. 50 g)
50 g ufarvet kaviar
1 citron i både
1 ½ dl cremefraiche 38%
Dej:
Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt.
Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Varm fedtstoffet op i en dyb gryde.
Dyp hummerhalerne i dejen.
Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1 ½ min.
Vend hummerhalerne under stegningen.
Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir.
Hold dem varme.
Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min.
Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.
Anret hummerhaler, champignon og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche.
Tips: Kom et stykke brød i det varme fedtstof.
Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.