Logo

Sprøde jomfruhummerhaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej
100 g hvedemel (ca. 1 ¾ dl)
½ tsk groft salt
1 dl mælk
½ dl pilsner øl
1 æggeblomme
25 g smeltet, afkølet smør
1 æggehvide
olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)
32 pillede frosne, optøede jomfruhummerhaler (ca. 100 g)
6 store champignoner i halve (ca. 100 g)
1 ½ dl små persillekviste
2 stilke bladselleri i tynde strimler (ca. 50 g)
50 g ufarvet kaviar
1 citron i både
1 ½ dl cremefraiche 38%

Dej:
Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt.
Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Varm fedtstoffet op i en dyb gryde.
Dyp hummerhalerne i dejen.
Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1 ½ min.
Vend hummerhalerne under stegningen.
Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir.
Hold dem varme.
Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min.
Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.

Anret hummerhaler, champignon og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche.

Tips: Kom et stykke brød i det varme fedtstof.
Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her