450 g hakket spinat
15 g smør
4 æg
½ tsk revet citronskal
salt, peber
muskatnød
Fyld:
200 g røget laks
150 g flødeost
1 dl cremefraiche
2 spsk dild
Spinaten blancheres og presses fri for væde.
Blendes med smør.
Æggeblommer piskes godt og røres i.
Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes.
Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen.
Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca ½ cm tykkelse. Bages ca 10 min v 200ºC.
Skal føles fast men ikke tør.
Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.
Fyld:
Ost røres med cremefraiche. Hakket laks, dild, salt og peber tilsættes. Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad.
Oste/laksemassen smøres på spinatpladen.
Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret.
Hviler i køleskab mindst 3 timer, men gerne til næste dag.
Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og pyntes med citronspringer, tomatbåd og en dildkvist.