24 kogte snegle
24 sneglehuse (rengjorte)
2-3 skalotteløg
1 kvist estragon
1-2 dl bourgogne rødvin
200 g smør
1-2 fed hvidløg
salt
peber
Lagen hældes fra sneglene og gemmes.
Sneglene sættes til afdrypning i en sigte.
Skalotteløgene pilles og hakkes fint sammen med estragonen.
Derefter kommer man det i en gryde og drysser det med peber, hvorefter rødvinen hældes over.
Det hele koges herefter ind ved svag varme i Ca. 15 min.
hvorefter det sættes til afkøling.
Hvidløg pilles, knuses og røres sammen med smørret i den afkølet rødvins fond sammen med lidt salt.
Sneglehusene anbringes med åbningen opad i en sneglepande (eller i en bradepande i et tykt lag salt, således at de ikke vælter), og der hældes en lille smule lage i hvert hus.
Derefter stoppes der en kogt snegl i huset, der efterfølgende lukkes med et låg hvidløgrødvinssmørret.
Sneglene varmes herefter 110 min. i en 220 gr. varm ovn.
Servering: På sneglepande eller bradepande.