Logo

Slethvar med urter i østerscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

700 g slethvar
4 østers
krydderbuket af 1 laurbærblad, 1 stilk timian
6 hvide peberkorn

Urter:
1 lille løg, hakket
1 lille porre
100 g knoldselleri
smør

Østerscreme:
1 dl tør hvidvin
1 spsk flødeskum

Garniture:.
50 g frisk stenbiderrogn
400 g frisk spinat
1 spsk olie

Fisken filetteres, bed evt. fiskehandleren herom.
Benene og hovedet samt krydderbuket og hvid peber dækkes med koldt vand, bringes i kog, simrer i 30 minutter, og fonden sies.
⅔ af porre og selleri skæres i tynde skiver (julienne) og gemmes.
Resten hakkes fint og sauteres blidt i 30 g smør, til det er mørt.
Fonden tilsættes, det koges igennem og pureres til en glat sauce i blenderen, der skal være i alt ca. 3 dl, lad det evt. koge lidt ind.

De fire østers åbnes, idet saften tilsættes saucen.
De strimlede urter sauteres lidt i 20 minutter og tilsættes derefter hvidvinen og saucen.
Fisken skal pocheres heri i nogle minutter lige inden servering.

Den skyllede spinat sauteres kort i olien på en pande og lægges i dybe, forvarmede tallerkener.
Fisken lægges herpå med urterne og saucen over.
Østers, der lige kort er lunede i saucen, lægges ved, og der garneres til sidst med stenbidderrogn smagt til med salt og citronsaft

Tips: Denne tilberedningsmetode, hvor fisk pocheres i den samme sauce, som de serveres med, kaldes i kokkesprog ” á la nage ” dvs. svømmende.
Forskellige fisk kan med hel anvendes, fx. pighvar, laks, havkat, osv.

Lakserogn eller kaviar kan bruges i stedet for stenbiderrogn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her