2 hele søtunger á 3-400 g
200 g frisk, renset spinat (blancheret og klemt fri for væde)
1 fed hvidløg
fars:
125 g laksefilet uden skind og ben
1 dl piskefløde
½ æg
sauce:
1 dl tør hvidvin
1 dl fiskebouillon (bouillonterning + vand)
2 skalotteløg
2 dl piskefløde
75 g smør
salt
peber
citronsaft
1 spsk grovkornet sennep
½ tsk timian
kogelage:
½ dl tør hvidvin
½ dl vand
Tilbehør:
200 g spinat
200 g forårsløg
½ bdt dild
Laksefars:
Ingredienserne blendes.
Søtungen udskæres i hele fileter uden skind og ben. På det, der var skindsiden, smøres laksefarsen. Der lægges et lag spinatblade. Fisken rulles sammen fra halen til hovedet.
Fiskerullerne dampes i hvidvin og vand i en lav gryde under låg.
Til saucen anvendes kogelagen, som tilsættes fiskefonden samt 2 hakkede skalotteløg. Koges ned til der resterer ½ dl Herefter tilsættes piskefløden og koges yderligere ned.
Saucen smages til med salt, peber og citronsaft. Monteres med 75 g smør og sigtes. Der tilsættes yderligere sennep og timian. Saucen blendes kort.
Anretning:
Fiskerullerne skæres i tre stykker, som anrettes på smørsauteret spinat på tallerkenen. Rundt om fisken anrettes stykker af smørdampede forårsløg.
Saucen, der er blendet, hældes forsigtigt omkring fisken.
Pyntes med en kvist dild.
VariationsTips:
Retten kan laves med alle slags fladfisk.