300 g hornfisk
1 skalotteløg
½ limefrugt, saften heraf
75 g finthakkede, blandede krydderurter feks. dild, purløg, kørvel,persille, citronmelisse
1 spsk kapers
mayonnaise:
1 æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
½ dl olivenolie
salt
Desuden :
Ristet landbrød, smukt skåret
Ingredienser og køkkengrej skal have stuetemperatur.
Slå æggeblommen ud i en skål, rør dijonsennep, citronsaft og lidt salt i.
Pisk olivenolie i, først meget lidt ad gangen, så resten, til der dannes mayonnaise konsistens.
Bag hornfiskefileterne ved 140 º i ca. 15 minutter, til de bliver faste. Afkøl fiskekødet, og pluk det med fingrene. Hak skalotteløget fint og bland det i. Rør lidt mayonnaise i, til konsistensen er tæt uden at være fed. Rør krydderurter, kapers og limesaft i.
Smag til med salt og peber.
Stil det hele koldt en time og server det på ristet landbrød.
Tips: Rør lidt creme fraîche i, hvis moussen skal være lidt mere "løs"