200 g røget laks skåret i tern
300 g squash skåret i 1 cm lange stykker
250 g kogte eller optøede ærter
1 stilk bladselleri, skåret i små stykker
1 spsk chili pulver
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk frisk timian
½ dl vand
½ dl rødvinseddike
1 laurbærblad
½ dl olivenolie
Salt
Peber, friskkværnet
Squash, ærter og bladselleri blandes i en stor skål. Kom chilipulver, hvidløg, spidskommen og timian i en mindre skål og mas det til en tyk mos.
Mosen blandes omhyggeligt sammen med grønsagerne. Vand og eddike kommes i en lille gryde og bringes i kog. Det hældes over grønsagerne og laurbærblade. Salt og peber tilsættes. Skålen tildækkes og hviler i stuetemperatur i 48 timer. 2 timer får servering sættes salaten i køleskab, og blandes med den røgede laks.
Laurbærbladet tages op og olien røres i. Smages til med salt og peber.
Hertil serveres groft brød.
OBS: Salaten skal laves 2 døgn før servering. Dog er den røgede laks undtaget.