Logo

Røget laks med kold grønsagssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g røget laks skåret i tern
300 g squash skåret i 1 cm lange stykker
250 g kogte eller optøede ærter
1 stilk bladselleri, skåret i små stykker
1 spsk chili pulver
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk frisk timian
½ dl vand
½ dl rødvinseddike
1 laurbærblad
½ dl olivenolie
Salt
Peber, friskkværnet

Squash, ærter og bladselleri blandes i en stor skål. Kom chilipulver, hvidløg, spidskommen og timian i en mindre skål og mas det til en tyk mos.

Mosen blandes omhyggeligt sammen med grønsagerne. Vand og eddike kommes i en lille gryde og bringes i kog. Det hældes over grønsagerne og laurbærblade. Salt og peber tilsættes. Skålen tildækkes og hviler i stuetemperatur i 48 timer. 2 timer får servering sættes salaten i køleskab, og blandes med den røgede laks.
Laurbærbladet tages op og olien røres i. Smages til med salt og peber.

Hertil serveres groft brød.

OBS: Salaten skal laves 2 døgn før servering. Dog er den røgede laks undtaget.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her