400 g røget dyrekølle
1 bdt purløg
1 bk. brøndkarse
1 bdt bladdild
2 stk æg
½ spsk fransk sennep
20 g smør
1 ½ dl piskefløde
saften af ¼ citron
salt og peber
1 hovedesalat
5-7 tomater
Purløg, brøndkarse og balddild skylles og hakkes meget fint.
Æg og den franske sennep piskes sammen.
Smøren smeltes på panden, hvorefter æggemassen hældes i og stivner ved svag varme, mens de røres uafbrudt.
Fløden røres i mens der varmes op til lige under kogepunktet. Tilsæt derefter de hakkede krydderurter og citronsaften, salt og peber.
Salaten snittes groft og lægges i bunden af en tallerken. Tomaterne skæres i skiver og rettes an på salatens ene side. De tynde skiver røget dyrekølle rettes an på modsatte side.
Æggecremen serveres ved siden af, lun eller kold, ale efter smag. Server evt. lun valnøddebrød til.