Spis noget let i aften
Råkost:
4 tomater,
1 lille agurk
125 g champignoner
125 g julesalat
6 stængler bladselleri
Basilikumdip:
1 bundt basilikum
30 g mandler
30 g revet parmesan
1 tsk æbleeddike
havsalt
½ dl olivenolie
Tzazikidip:
50 g tzaziki
2 spsk mager yoghurt naturel
1 tsk tomatpuré
*
A. Rens grønsagerne, skær dem i strimler og større stykker og anret dem på et fad.
B. Hak basilikum og blend den med mandler og parmesan.
Krydr med eddike og salt og rør olien i.
C. Bland tzazikien med yoghurt og tomatpuré.
"Crudités" (= råkost) er en populær og sund forret i Frankrig. Den kan varieres alt efter årstiden. Der kan også bruges gulerødder, kålrabi, radiser, julesalat, ræddiker og squash.
Pr portion 1060/253 kJ/kcal. 7 g protein. 21 g fedt. 6 g kulhydrat. 4 g fibre.