1 kg løg i strimler
4 fed hakkede hvidløg
2 spsk olivenolie
300 g brøddej
75 g ansjosfileter
75 g små sorte nicoise oliven
*
Tænd ovnen på 200°C.
Varm olien i en stor gryde, tilsæt løg og hvidløg og sauter for svag varme til løgene nærmest er kogt sammen til en mos, ca. 20 min.
Rul dejen tyndt ud som til pizza og fordel løgmosen på dejen.
Fordel ansjosfileter og de små oliven i et sirligt mønster oven på løgene og bag pizza ladieren i ovnen i 20 min.
Server pizza ladieren lun med fx en tomatsalat.
Den er også velegnet til en buffet.
Tips: Brøddej, fx.: 1 ¼ dl vand, 10 g gær, 1 ½ tsk salt, 45 g
durumhvedemel og 90 g hvedemel. Opløs gæren i vandet og ælt salt og
hvedemel i. Efterhæv gerne køligt til næste dag eller blot et par timer på
køkkenbordet.