Pastourma eller basturma, også kaldet pastirma, basdirma
eller basterma, er et stærkt krydret, lufttørret hærdet oksekød, der er en del
af køkkenerne i Tyrkiet, Armenien, Bulgarien, Egypten, Grækenland, Irak og
Nordmakedonien.
Passer til 4 personer
# Ingredienser
1 pk. fillodej
300 g pastourma i tynde skiver
300 g emmentaler i skiver
300 g tomatkød
1 dl græsk olivenolie
* Tilberedning Skær fillodejen over på midten.
Dæk den ene halvdel med et fugtigt viskestykke.
Tag to lag fillodej ud af den anden halvdel, læg dem ved siden af hinanden og pensl med olie.
Læg de to lag dej oven på hinanden og fordel ingredienserne oven på hinanden i flg. rækkefølge:
1 skive ost - 1 skive pastourmo - 1 skive ost - tomat.
Ingredienserne skal være ca. 2 cm fra fillodejens kanter.
Rul bagefter de første 5 cm af dejen, bøj så kanterne indad på resten af dejen.
Rul videre, indtil fillodejen er rullet færdig.
Gentag proceduren på præcis samme måde, indtil du har brugt al fillodejen.