Disse sprøde pirogger med lækkert fyld er perfekte at
servere som snacks, som natmad eller på buffeten. Let og lækkert.
• Friskost og kvark indeholder kalcium som er vigtigt for
skelettet.
Forberedelse 1 time. Tilberedning 30 min. 8 stk.
# Råvarer til Pirogger små med skinke:
TIL DEJEN:
1½ dl kvark
¼ tsk salt
5 spsk olie
1 æg
2 spsk mælk
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
TIL FYLDET:
150 g kogt skinke
1 lille zucchini (ca. 150 g)
1 lille rød peberfrugt
2 spsk hakket persille
1½ dl kvark
2 spsk fløde
1 æggeblomme
½ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
DESUDEN:
mel til udrulning,
1 æg til pensling
*
Fremgangsmåde:
1 Rør kvark, salt, olie, æg og mælk sammen.
Bland mel og bagepulver og arbejd det sammen til en fast
dej.
2 Puds skinken fri for fedt og skær den i små tern.
Skyl zucchinien og skær den i små tern.
Skyl, udkern og tern peberfrugten.
3 Bland skinke, grønsager, persille, kvark, fløde og æggeblomme.
Smag til med salt og peber.
Læg bagepapir på en plade og varm ovnen til 200 °C.
4 Rul dejen ud på et melet bord til en 2-3 mm tyk plade og
skær den i ca. 10 cm store firkanter.
Fordel fyldet på midten af hver plade og fold dem sammen
diagonalt.
5 Læg piroggerne på pladen og tryk kanterne sammen med en
gaffel.
Bag dem gyldne, ca. 30 min. i en hed ovn.
Pensl med sammenpisket æggeblomme efter 15 min.
Tips & råd
Vegetarisk: Erstat skinken med et bundt finthakkede
forårsløg og 100 g tyndt skivede friske champignon og bland det med det øvrige
fyld.
En genvej er at anvende færdig butterdej, frisk eller
frossen.
Fyld den som beskrevet.
Læg piroggerne på skyllet plade uden bagepapir.
PR. STK.: Energi: Kcal 330 = kJ 1386
Kulhydrat 14 g Protein 30 g Fedt 17 g (46%) Fibre 2 g