(4 personer)
4 blade romainesalat
6 østers
1 æggeblomme
Dijonsennep
Sherryvinaigre
Vindruekerneolie
1 tsk cremefraiche 38 %
Citronsaft (kan udelades)
2 ansjoser
1 fed hvidløg (blancheret 3 gange i mælk)
Små høvlede parmesonspåner
Salt, hvid peber
Kræmmerhuse:
2 skiver toastbrød
Klaret smør kagt med lidt hvidløg
Salt
Kræmmerhuse: Skær toastbrødene i tynde skiver på en pålægsmaskine, skær skorpen af og del brødskiverne skråt igennem.
Pensl begge sider med klaret smør og drys salt på.
Vikl hver brødskive om et metalkræmmerhus og sæt yderligere en form omkring, så brødet bliver lagt i pres. Bag kræmmerhusene gyldne ved 160°.
Kør 2 østers med væde i en blender sammen med æggeblomme, lidt sennep, sherryvinaigre og salt.
Tilsæt vindruekerneolie i en tynd stråle, til konsistensen er som mayonnaise.
Vend cremefraiche i samt de 4 resterende østers, der duppes tørre og grofthakkes.
Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Pluk romainesalaten fint og bland med fine tynde spåner blancheret hvidløg samt parmesan og strimlede ansjoser.
Vend østersmayonnaisen i (den skal kun lige hænge ved) og anret i de fire kræmmerhuse og server.
Forførende appetizer.