En lækker lille ret som falder i smag hos både gammel og
ung. Sæt gerne en ekstra skål med salsa på bordet • En salsa består af
finthakkede grønsager og frugter, som man smager til på forskellig vis.
Dejligt, sundt og få kalorier. Mexicansk
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner
# Råvarer til Nachos med salsa:
32 tortillachips
50 g Emmenthaler ost
50 g Cheddar- eller Goudaost
SALSA:
500 g tomater
3 forårsløg
1 fed hvidløg
1 potte frisk koriander (kan erstattes med persille)
1 tsk rødvinseddike
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 250 °C.
Læg tortillachipsene på en plade med bagepapir. Stil den til
side.
Riv de to slags ost ned i en skål, bland og stil til side.
2 Skyl tomaterne og skær dem i små tern.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
Pil hvidløget og hak det fint.
Skyl korianderen og hak den fint.
3 Bland tomater, løg, hvidløg og koriander i en skål sammen
med vineddiken.
Læg en lille smule salsa midt på hver chips.
Drys lidt ost på.
4 Sæt pladen i ovnen på øverste rille.
Gratinér chipsene, til osten er helt smeltet, ca. 5 min.
Læg chipsene over på et serveringsfad og server med resten
af salsaen i en skål ved siden af.
Tips & råd
Lav dine egne tortillachips: del hvede- eller majstortillas
i fjerde- eller ottendedele.
Sæt ovnen på 175 °C.
Bag chipsene, til de er sprøde, ca. 8 min.
Salsa er krydrede saucer, som består af rå grønsager eller
frugter.
Salsa passer også godt til bagte kartofler, grillet fisk,
kød eller som dipsauce.
Du kan tilberede salsaen to dage før og opbevare den godt
tildækket på køl frem til servering.
PR. PORTION: Energi: Kcal 233 = kJ 979
Kulhydrat 19 g Protein 10 g Fedt 13 g (50%) Fibre 2 g