Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 8 minutter
Humus:
225 g kikærter fra dåse
2 fed hvidløg, hakket groft
3 spsk citronsaft
4 spsk tahini
5 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
salt og friskkværnet sort peber
Myntecourgetter:
1 tsk hakket frisk mynte
700 g mellemstore courgetter
olie til pensling
10 sorte oliven, skåret i kvarte
cayennepeber
A. Humus: Hæld væden fra kikærterne og gem den.
Skyl kikærterne, hæld dem i en foodprocessor og blend dem til en jævn pure med 1-2 spsk af væden fra dåsen.
B. Tilsæt hvidløg, citronsaft og tahini og blend det til en jævn pure.
Hæld derefter 3 spsk olivenolie i lidt efter lidt, mens der blendes.
Tilsæt spidskommen, salt og peber og blend igen et øjeblik.
Sæt blandingen koldt, til den skal bruges.
Hæld resten af olivenolien i en stor skål sammen med de hakkede mynteblade og lad den trække lidt.
C. Halver courgetterne på langs og pensl dem med olie.
Grill dem direkte over middel varme i 8 min., til de er møre, og vend dem en enkelt gang under stegningen.
Tag courgetterne af varmen og skær dem i tre stykker hver.
Læg courgetterne ned i skålen med mynte-olivenolien og vend dem godt.
Tilsæt salt og peber og sæt det til afkøling.
D. Læg en skefuld hummus oven på hvert af courgettestykkerne.
Pynt med sorte oliven og et drys cayennepeber.
Anret dem på et fad og server dem kolde.