8 store, hele blade kinakål
800 g kartofler
1 æg
1 tsk groft salt
2 tsk pulveriseret spidskommen
Fyld:
1 spsk olie
300 g meget magert lam skåret i meget små stykker
1 rødpeberfrugt i små tern
1 hakket løg
1 fed hvidløg - presset
1 tsk groft salt
1 tsk peber
Sauce:
2 dåser flåede tomater
1 tsk tabasco
1 tsk groft salt
De nederste 5 cm skæres af kinakålbladene. Bladene koges i letsaltet vand i 2 min. og lægges til tørre på et rent viskestykke.
Kartoflerne skrælles, koges, moses og blandes med det sammenpiskede æg, spidskommen og salt.
Løg og hvidløg svitses på en pande i olien. Lammekød og peberfrugt tilsættes, og det hele steger videre i et par minutter, Smages til med salt og peber.
På hvert kinakålsblad lægges 2-3 spsk kartoffelmasse, som fordeles til en lille firkant (ca. 8x8 cm). Derefter kommes lammefyldet på kartoffelmassen. Det hele rulles forsigtigt sammen - sørg også for at siderne er lukket. Rullerne lægges med åbningen nedad i et stort ovnfast fad.
Saucen laves. Tomaterne moses let og hældes i en gryde og gives et opkog sammen med tabasco og salt. Saucen hældes ved ruller - men ikke på rullerne.
Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen i 25 min. ved 200ºC.
Anrettes i dybe tallerkener først med tomatsauce og derefter med to ruller ovenpå. Serveres med brød.
Tips: Kan anvendes som hovedret. Server da 2 til 3 ruller pr. person