250 g lammelever
2 ½ dl piskefløde
2 ½ dl mælk
2 æg
2 fed hvidløg
2-3 stilke persille estragon
salt
Coulis:
8 tomater
2 spsk tomatpure
2 spsk vineddike
1 dl olivenolie
salt
friskkværnet peber
De to fed hvidløg blancheres to gange kort i kogende vand.
Leveren pureres sammen med æg, fløde, mælk og hvidløg ( det gøres nemmest e en blender eller food-prossor).
Smages til med salt og hviler i køleskabet natten over.
Persille og estragon blancheres et øjeblik i kogende vand, hakkes og vendes i moussen.
Den fyldes på små, smurte portionsforme og bages i vandbad ved 160 º i 30 min.
Afkøles.
Coulis:
Tomaterne blancheres, og skind og kerner fjernes.
De hakkes fint med en kniv.
Vineddike og tomatpure piskes sammen og blandes med tomatkødet.
Olien tilsættes dråbevis under piskning.
Smages til med salt og peber.
Anretning:
Portionstallerknerne dækkes med coulis, og fine skiver af levermousse lægges midt på tallerkenen.